Bitirme tezi nasıl hazırlanır sorusu son seneye gelen lisans öğrencilerinin en çok aradığı başlıklardan biridir. Mezun olmanın verdiği heyecanın yanında bitirme tezi yazma bazı öğrenciler için tam bir eziyete dönüşebilmektedir. Bu konuda size ip uçları vereceğim.

Bitirme tezi nedir

Lisans düzeyindeki öğrencilerin okudukları bölümden mezun olmaları için vermeleri gereken akademik bilimsel makaledir. Sayfa sayısı 50 ile 80 sayfa arasında değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda öğrencilerin literatürü analiz ile desteklemeleri istenir. En bilinen analiz programı spss yazılımıdır. Anket sonuçları programa girilerek çeşitli analizlere tabi tutularak veriler teze ilave edilir.

Bitirme projesi ile benzerlik göstermektedir. Ancak proje biraz daha az sayfa tutar. Analiz olmaz sadece literatür taraması ile öğrenci konuyu başlıklar halinde inceler. Sonuç yazıp teslim eder. Her ikisinde de ortak yönler mevcuttur. Akademik yazı olmaları, intihal programına girmesi ve şablona göre düzenleme yapılması önemlidir.

Bu yazıyı da okuyun.  Ücretli ingilizce ödev yaptırma

Bitirme tezi nasıl hazırlanır

Öncelikle yazılan yazının akademik özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bunun için akademik makale yazım kriterlerine hakim olmak kaçınılmazdır. Özellikle lisans öğrencilerinin bitirme tezi yazımında zorlanmamaları için ilk sınıflardan itibaren dersler verilmektedir. Burada kabaca da olsa bitirme tezinin nasıl yazılacağını anlatmak istiyorum.

Bitirme tezi taslağı nasıl hazırlanır

İşe taslak hazırlamaktan başlayacağız. Bu taslağa üniversitenizin ya da fakültenizin web sitesinden erişebilirsiniz. Taslakta, tezin konusunu belirlemeniz gerekir. Buna tez önerisi adı verilir. Adından da anlaşılacağı gibi kesin değildir. Danışman hocanıza gösterip onayınızı almanız gereken bir durum söz konusudur. Bunun yanında taslakta konu ile ilgili literatür taraması yapmanız gerekir. Bu konuda kimler daha önce çalışmış, hangi yönlerini ele almış bunları belirtmeniz gerekir. Bitirme tez taslağında son olarak kullanmayı planladığınız kaynakları ilave etmelisiniz. Bitirme tezi nedir sorusuna yanıt vermeye devam edelim.

Taslağınızı tez danışmanına onaylattıktan sonra, yazım süreci başlamış demektir. İçindekiler kısnını süratle hazırlayıp danışmanınızın onayına sunmanız gerekir. Bir sonraki adımda başlıkların altını doldurmanız gerekir.

Bu yazıyı da okuyun.  İzmirde parayla tez yazanlar var mı

Word programında yazım inceliklerini bilmenizde fayda var. Bunun nedeni word olarak sunma zorunluluğudur. Kurallara göre yazmaya başlarsanız sonuna kadar kolayca ilerleyebilirsiniz. Bu sadece en sonunda tez yazım kılavuzuna göre düzenleme yapma durumunuz olmaz. Bu da size zaman kazandıracaktır.

Dönem projesi hazırlamada da aynı kriterler geçerlidir. Lİteratürün taranması, kaynakların belirtilmesi, intihalden kaçınma her ikisi için geçerlidir. Dönem projesi yaptırmak isteyen lisans öğrencilerine de yardımcı olmaktayız.

Bitirme tezi örnekleri

Yazım aşamasına hemen başlamadan önce tüm öğrencilerin örnekleri inceleyerek fikir sahibi olmaları gerekir. Bunun için sitemizde yer alan bitirme tez örnekleri sayfasına göz atabilirsiniz. İçindekiler sayfası nasıl yazılır, öz geçmiş örneklerine bakarak nasıl yapabilirsiniz, word yazım kurallarına göre düzenleme nasıl yapılır hepsini örneklere bakarak öğrenebilirsiniz.

Bitirme tezi nedir sorusuna umarım cevap bulmuşsunuzdur. Bazı öğrenciler kendileri yazmak yerine firmalara tez yazdırmayı düşünmektedir. Farklı sebeplerden dolayı bu yola başvuran öğrencilere yazım desteği veriyoruz.

Bitirme tezi yazdırmak istiyorum

Kendi hazırlamayıp akademik destek almak isteyen öğrencilere uygun ücretlerden hazırlama desteği vermekteyiz. Bunun için bize birtakım bilgileri iletmeniz gerekmektedir. Tezin konusu nedir, kaç sayfa yazılacak ve teslim süresi nedir. Bu bilgileri bizimle paylaşmanız halinde kısa süre içinde fiyatlandırma yapmaktayız. Tüm yazdığımız bitirme tezi yazımında garanti vermekteyiz. Hem literatür hem de analiz hizmetimiz mevcuttur.

Adım adım tez nasıl yazılır makalesini okuyabilirsiniz.

Bitirme tezi nasıl hazırlanır
Bu yazıyı lütfen paylaşabilir misiniz?