intihal belgesi raporu nedir, nasıl alınır, nereden alabilirim, ücretsiz alabilir miyim sorularına bu yazıda cevap vermek istiyorum. Öncelikle intihal nedir makalesini okuyup kısaca konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Tez yazım aşamalarını tamamlayıp, hazırlanan çalışma danışmana sunulduktan sonra, enstitüye gönderip benzerliği ölçen programlar sayesinde akademik çalışmadaki benzerlik oranını tespit eden rapora intihal belgesi raporu denir.

Rapor nereden alınır

Resmi olarak alabileceğiniz tek yer, üniversitenizdeki birimdir. Genelde bu işi kütüphane ya da bilgi işlem merkezleri üstlenir. Lisans ya da yüksek lisans tez ya da projenin onay alabilmesi için mutlaka benzerliğin üniversitenizin ilan etmiş olduğu intihal oranının altında olması gerekir.

Üniversitelerde kabul edilir oran nedir

Türkiye’de genel olarak kabul edilen oran %20’dir. Fakat, her üniversite, enstitü, fakülte kendisi bir oran belirleyebilir. Bazen bu orana ilave olarak tek kaynaktan yapılan orana sınır getirebilir. Ya da danışman hocanız kendisi bir oran tespit edebilir.

intihal belgesi raporu nasıl alınır

Belge raporunu almak için gayri resmi yol ise arkadaşınızdan ya da intihal raporu veren yerlerden almaktır. Arkadaşlarınızdan alırken dikkat etmeniz gereken nokta depo özelliğinin kapalı olmasıdır. Depo özelliği; kayıt yapması anlamına gelir. Teziniz sisteme kaydedilir ve başka bir yerden intihal belgesi raporu almak istediğiniz %100 e yakın benzerlik verir.

Bu yazıyı da okuyun.  İzmirde tez yazan siteler

Arkadaşlarınızdan almak yerine güvenilir kurumlardan alabilirsiniz. Bu konuda bize ulaşmanız halinde size rapor temin edebiliriz.

İntihal belgesi raporu nedir nasıl alınır
Bu yazıyı lütfen paylaşabilir misiniz?